Hvad Er En Aristokrat?

Pixabay

En aristokrat er et medlem af overklassen. Tidligere var denne overklasse kendt som adelen, hvor aristokratiet styrede landet. I et aristokrati er det overklassen, der har magten og bestemmer.

Der findes mange eksempler på aristokratier. Danmark har tidligere været et aristokrati, hvor det var overklassen i form af adelen, der styrede landet med kongen i spidsen.

Hvordan er en aristokrat? 

Hvordan beskriver man så en aristokrat? En aristokrat er en adelslig person - eller en ridder, der sætter sig selv højere end andre. Aristokratens position i samfundet gør, at denne enten har direkte eller indirekte indflydelse på magten i landet.

I de år hvor det var adelen, der styrede, var det aristokraterne, der bestemte. De var her hævet over den øvrige befolkning i både rettigheder, besiddelser og bestemmelser.

Ordet aristokrati stammer fra græsk, hvor det betyder de bedstes herredømme. Det er altså en meget topstyrede styreform, hvor få har mangten over mange.

Officielt findes der ingen aristokratier i verden i dag. Dog kan der drages paralleller fra aristokratier til styreformen i oligarkier. Her er magten samlet hos en meget lille gruppe mennesker.

Du finder oligarkier i lande som Rusland, Kina, Nordkorea, Saudi Arabien og Iran.

Aristokratier står på mange måder som en skærende kontrast til den styreform, som i dag haves i Danmark og en lang række af de vestlige lande - nemlig demokrati.

Du skal vide at: denne tekst er udviklet for avXperten. Her finder du et imponerende sortiment af varmeblæser, eller utallige andre gode varer.