Hvad Er Business Angel? Få Svaret Her

Pexels.com

Har du set Løvens hule eller måske shark tank og har hørt ordet "business angel" før?  Men har været i tvivl om hvad det egentlig er? I dette indlæg vil jeg komme lidt ind på hvad det er og hvad deres roller er. Find svaret hernede.

Ordet business angel er et engelsk ord og oversættes direkte til "virksomhed engel" på dansk, men hvad er det præcist? 

Har man interesse i business, så har man nok også hørt ordet før. Det bliver ofte brugt i sammenhæng med nyopstartede virksomheder. 

En business angel er kort beskrevet, som en individuelt person, som investerer sine egne penge og tid direkte i forholdsvise ukendte og nyopstartede virksomheder, uden at have en personligt forhold til virksomheden, med der formål af at opnå en finansielt indtjening på det senere her. 

Men hvad hvordan differentiere business angels fra en investorer? Forskellen er at en business angel ikke bare kommer med det finansielle, men andet der er ligeså vigtigt, nemlig sin tid og viden. Hvorimod en investor, bare støtter finansielt og håber på en afkast. 

En af de helt kendte og karakteristiske business angels i Danmark er Jesper Buch. Stifteren af bl.a. JustEat, har igennem sine seks sæsoner på Løvens hule vist hvor mange kræfter han bruger på de virksomheder han er business angel for. Et af de meste kendte virksomheder er, Shaping New Tomorrow. Som er eksploderet efter af Jesper Buch trådte ind.