Hvad Betyder Aristokrati?

Pixabay

Aristokrati er ikke et ord, som den almene dansker bruger til hverdag. Primært fordi, at det ikke i samme grad eksisterer længere, ihvertfald ikke i samme form. Ordet kommer fra det græske ord aristokratia, der blot betyder “De Bedstes Styre”

Hvad betyder aristokrati? Aristokrati er en styreform, hvor samfundets elite og rigeste mennesker besidder magten. Aristokrater var forhenværende primært de personer, der var en del af eliten, enten ved at være godt uddannet, have store besiddelser eller at være en del af adelen. I dag bruger man mest betegnelsen for adelen, godsejere og lignende.

Selvom aristokrati er en reel styreform, der er blevet brugt i store dele af verden på et eller andet tidspunkt, så er det lige så meget blevet en form for symbol for patriarkat og generelt styre af eliten.

De mest kendte aristokratiske styreformer kom for cirker 1000 år siden i Italien, der delte sig op i flere bystater. Dette skete blandt andet i Pisa, Genova, Firenze, Venezia og Bern.

I 1500-tallet var kendte aristokrater rige kunstnere, forfattere og digtere som for eksempel Leonardo da Vinci, Dante og Machiavelli.

I Danmark vurderer man, at aristokratiet havde sin storhedstid omkring 1200-tallet til 1600-tallet, hvor enevælden blev indført, og det dermed var kongen, der havde den ultimative magt i landet.

Du skal vide at: sidens tekst er udviklet for Perlen Odense. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis finde Sif Jakobs. Uden støtten fra Perlen Odense kunne sidens tekst ikke lade sig gøre.